blog

Wat is cloud hosting en wat zijn de voordelen?

Rick Nederveld
Geplaatst door Rick Nederveld /
Op 16-9-2014
Tags Blog, Website, Mailing, Comments

De tijd van de kat uit de boom kijken hebben we achter de rug. De cloud heeft de toekomst en I-Pulse gaat haar diensten daarom ook verplaatsen naar de cloud van Microsoft (Azure). Maar wat is de cloud? Wat zijn de voordelen? Waarom Microsoft Azure?

Wat is cloud hosting?

De term ‘cloud hosting’ wordt vandaag de dag door allerlei grote bedrijven gebruikt. Waarschijnlijk maak je zelf ook al gebruik van cloud oplossingen. Denk aan het gebruik van Dropbox, iCloud, Google Drive, etc.

Bij cloud hosting worden eigenlijk een groot aantal servers aan elkaar gekoppeld tot één geheel. Al deze servers zijn met elkaar verbonden en hoeven zelfs niet op één locatie te staan. Wanneer een website wordt geïnstalleerd in deze cloud hosting, wordt hier een stukje van gehuurd en wordt gebruikgemaakt van de resources van de gehele cloud.

Voordelen van de cloud?

Schaalbaarheid

Een enorm voordeel van de cloud is de schaalbaarheid. Stel dat een website ineens een piekbelasting krijgt door bijvoorbeeld een mailing of onverwacht succes van een product of dienst. Bij een standaard hosting pakket kan een website volledig offline gaan omdat er onvoldoende resources beschikbaar zijn. Bij cloud hosting zal dat niet gebeuren omdat bij piekbelastingen resources van andere servers in de cloud worden gehaald zodat de website ook bij hoge belasting blijft werken.

Geen hardware onderhoud

Het is niet meer nodig om eigen hardware te onderhouden en in te kopen. Ook is een migratietraject bij verouderde hardware verleden tijd. Onder water wordt er continu gewerkt aan de cloud oplossing zonder dat een website bezoeker daar last van heeft.

Hogere uptime

Doordat alle servers in de cloud met elkaar zijn verbonden, kan het geen kwaad wanneer een server crasht. Wanneer in de cloud een server crasht zal de dienst gewoon door blijven draaien op de servers die nog wel werken. Hierdoor wordt de kans dat een website door hardware problemen offline gaat erg klein.

De kracht van Microsoft Azure

De keuze voor de juiste cloud oplossing was vrij makkelijk. Er zijn meerdere aanbieders met elkaar vergeleken en de Cloud van Microsoft is als sterkste uit de bus gerold.

Microsoft is een aantal jaren geleden de strijd aangegaan met de grootste spelers ter wereld zoals Amazon en Rackspace. Anno 2014 kan Microsoft zich makkelijk meten met deze partijen en gaat er zelfs voorbij qua functionaliteit, snelheid en toekomstperspectief.

Een aantal redenen waarom Microsoft Azure een goede keuze is voor ons:

  • I-Pulse ontwikkelt op de software van Microsoft, dus de combinatie van Azure cloud met de webapplicaties die I-Pulse ontwikkeld is perfect.
  • De ontwikkelingen gaan snel bij Microsoft en er komen continu nieuwe functionaliteiten bij.
  • Zeer goede backup faciliteiten.
  • Datacenters over de hele wereld en ook in Nederland. I-Pulse heeft zelfs al een website in China (Hong Kong) draaien hetgeen voorheen onmogelijk was met bestaande partners.
  • Het belangrijkste is het vertrouwen dat we hebben in de diensten. Microsoft is sowieso een gevestigde naam op het gebied van servers en hosting en heeft daarmee bewezen dat het een stabiele en betrouwbare partij is.

Recente posts

dinsdag 23 augustus 2016 9:13

donderdag 30 juli 2015 10:30

vrijdag 26 september 2014 15:02

vrijdag 11 juli 2014 16:05

dinsdag 1 juli 2014 10:35

Heeft u een vraag of wilt u graag contact?

* Deze velden zijn verplicht

Waar kunt u ons vinden?

Bezoekadres Postadres
Grutbroek 11 Postbus 268
7008 AK Doetinchem 7000 AG Doetinchem
   
0314 377 686 NL13 RABO 0144 6468 03
info@i-pulse.nl KvK 02067887
  BTW NL.80.82.11.274.B01